top of page

הגישה המקצועית שלי

שיאצו לכאבי �גב. המטפל בועז ולברגה
שיאצו לכאבי גב. המטפל בועז ולברגה
שיאצו טיפול פנים. המטפל בועז ולברגה
תפיסת העולם שלי היא רציונליסטית-הוליסטית: אני מאמין בדברים שאנחנו יכולים לראות ולמדוד ובקשר שביניהם. הרפואה הסינית משתמשת במושגים כמו צ'י, יין ויאנג, מונחים שהמדע של ימינו לא מכיר או מסוגל למדוד. לפיכך, גם בתור מטפל שיאצו, אני עושה שימוש בכלים המצויינים שיש לרפואה הסינית להציע שהינם נגישים למדידה ובדיקה, ובראשם התפיסה הבסיסית שמגע יכול לעזור לגוף להתרפא.

 

בעזרת מגע, אפשר להראות לגוף איזורים שהוא קצת הזניח, שהוא שכח מהם. אפשר לעודד אותו לקחת אחריות על איזורים אחרים, להזרים אליהם דם שנושא עימו כדוריות דם לבנות (מערכת החיסון) וחומרים חיוניים שתפקידם לרפא ולתקן את הגוף.

הגוף עסוק במגוון אינסופי של תפקודים בכל רגע נתון ולפעמים מגיב לדרישות מסוימות, כמו מצבי חירום, פגיעה או מצוקה רגשית. ההתמודדות עם מצבים כאלה, מתאפיינת בהתמקדות בגורם מסוים, תוך כדי שאזורים אחרים "מוזנחים". בטווח הארוך, התמודדויות כאלה, עשויות להוות מכשול לתפקוד השוטף והיומיומי ולהתפתח לבעיות כרוניות.

לתפיסתי, הרפואה הסינית היא רפואה לכל דבר בעלת וותק של למעלה מאלפיים שנה. עם זאת, סגנון התיאור וההבנה של המצבים הבריאותיים ברפואה הסינית הוא ציורי, ולדעתי מהווה דרך יפה ומעניינת לקשור את הכל יחד. כיום, כשאנחנו יודעים כמעט בדיוק מה תפקיד הכבד, הריאות והקיבה, זה יכול להיות מפתיע לקרוא מה הסינים חשבו שאיברים אלו עושים (למשל, הטחול נתפש ברפואה הסינית כמערכת העיכול כולה, בעוד שבפועל הטחול אינו איבר הכרחי בגוף ותפקידו העיקרי בכלל פירוק תאי דם בוגרים). ועם זאת, כבר אז ידעו הרופאים הסיניים להוסיף את הפן הריגשי לכל איבר ולהבין את חשיבות הקשר בין כל האיברים יחד. התפיסה ההוליסטית הזו, הרואה בנו מערכת אחת שלמה ולא מערכות מפוזרות ונפרדות, היא נקודת מבט משלימה ומעניינת שלא קיימת ברפואה המערבית שלנו.

הניסיון מלמד, שלא תמיד הדברים מתחברים כמו שהרפואה הסינית טוענת. אבל כך גם ברפואה המערבית. לעתים תכופות מגיעים אליי מטופלים מתוסכלים עם בעיות יומיומיות שלרפואה הקונבנציונאלית אין פתרון עבורן. 

אני בחרתי בדרך הביניים, בראש ובראשונה, להקשיב לגוף. לא מדובר בקסם, בעזרת מגע אני יכול לבחון היכן בגוף זרימת הדם מואטת או מואצת, איזורים בהם יש שינוי בטמפרטורה, כאב ומאפיינים פיזיולוגיים אחרים שצברתי מיומנות להבחין בהם. בשילוב עם שיחה עם המטופל/ת אני מנסה להבין מה מקור הבעיה וכיצד כדאי לטפל בה. 

השיאצו הוא כלי מאוד אפקטיבי, עם זאת, כדי ליצור שינוי משמעותי, כדאי גם לעדכן את אורח החיים בתהליך מדורג. התהליך הטיפולי ארוך הטווח מוביל לרוב גם למניעה של בעיות גופניות ורגשיות וכן מהווה חיסון בפני סיבוכים פיזיולוגיים אחרים. 

bottom of page